keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Flunssankarkoituskeitto


Olen ollut viime päivinä vilustunut ja on ollut aika hankalaa olla raakaravinnolla. Kurkku on niin kipeä, ettei tee mieli pähkinöitä, kräkkereitä tai salaattia. Niinpä kehittelin uuden keittoreseptin. Raakana tämän tekemiseen tarvitaan varmaankin kunnon blenderi. Itse tein Vitamixilla ja toimi oikein hyvin, mutta epäilen että muilla blendereillä porkkanaa ei saa niin sileäksi ja pehmeäksi.

Tämä toimisi varmaan hyvin lämmitettynäkin, jolloin sen voi surauttaa vaikka sauvasekoittimella, kun porkkanat ovat kypsyneet. En mittaa ainesten määriä, joten tässäkään reseptissä niitä ei ole, vaan määriä kannattaa miettiä oman maun mukaan. Raakaruokaa voi aina maistaa välillä ja miettiä, mitä puuttuu.

Valitsin tähän ainekset ihan sen perusteella, miten ne lievittäisivät kurkkukipua ja auttaisivat immuunipuolustusta taistelemaan flunssaa vastaan. Makukin oli silti oikein hyvä.

- porkkanaa
- kookoskermaa
- tuoretta inkivääriä
- tuoretta punaista chiliä
- yrttejä (esim. persiljaa, korianteria)
- kaiffirlimenlehtiä
- kurkumaa
- currya
- himalajasuolaa, pippuria

5 kommenttia:

 1. Vierailija1.2.15

  Hei!
  Kiitos mukavasta blogista.
  Törmäsin tänään sattumalta tällaiseen eräässä toisessa blogissa, onko sinulla tullut missään vastaan samaa tietoa vesikrassista?

  ¤ Vesikrassi näyttää olevan tehokas rintasyövän etenemisen lopettaja. Siinä on ainesosa, joka häiritsee syöpäsolujen viestintää, niin että ne eivät enää saa kehosta tuoretta verta ja happea. Kun tuumori ei saa tarvitsemaansa ravintoa, se lakkaa kasvamasta.

  Noin 80 g vesikrassia päivittäin riittää katkaisemaan syöpäsolujen signaalit, toteavat Southamptonin yliopiston tutkijat. Rintasyövästä selvinneiden verikokeet vahvistivat, että vesikrassi oli vaikuttanut syöpäsoluja ruokkivaan proteiiniin (University of Southampton press conference 14.9.2010. www.soton.ac.uk/promotion/watercress_breast_cancer_01.shtml).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta! En ollut kuullut tuosta aiemmin. Pitääkin alkaa kasvattamaan vesikrassia.

   Poista
 2. Ninni3.2.15

  Hei!
  Ilahduin todella löydettyäni blogisi! En ole onnistunut löytämään toista (suomenkielistä) samankaltaista, jossa joku kertoisi syövän torjunnasta elävän ravinnon keinoin. Itselläni on sama tavoite, jonka olen miettinyt jo keväällä 2013. Sairastan hematologista parantumatonta syöpää. Viime kesänä alkoivat lääkehoidot + sytostaatit ja tammikuussa minulle tehtiin kantasolusiirto omilla soluilla + korkea-annoksisella syto-hoidolla. Sairaudessani on mahdollista, että syöpä menee remissioon useiksi vuosiksi ja silloin voisin elää lääkkeetöntä laadukasta elmämää kauankin. Tätä tavoitetta haluan nyt tukea ravinnolla ja liikunnalla. Hankin alkukesästä laadukkaan mehustimen ja vehnänorasmehua join koko kesän ja syksyn ja käytin idätysastiaani vaihtelevasti. Muuta osaa ravintomuutoksesta en onnistunut hoitojen tuoksinassa toteuttamaan kunnolla. Mutta nyt aloitan alusta. Lääkkeetöntä aikaa on nyt vähintään 3 kk ja labrat näyttävät sitten, onko syöpämarkkeri noussut. Tulen varmasti kyselemään sinulta asioita elävään ravintoon liittyen. Olen lukenut blogiasi ekoista postauksista lähtien ja saanut jo monta vinkkiä. Välillä olen huolissäni ja peloissani, miten tämä kaikki onnistuu minulta, mutta olen luvannut itselleni, että voin tehdä omia sovellutuksia, jos käy liian rankaksi.. parempi sekin kuin luopua koknaan. "normaaliin suomalaiseen sekaruokaan" ei ole enää paluuta - senverran olen kerännyt tietoa näistä asioista. Yksi pyyntö: jos ehdit, niin olisi kiva lukea yhteenveto, mihin perustuu maitotuotteiden haitallisuus HHI-teorioiden mukaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja kovasti tsemppiä ruokavaliomuutokseen! Se on aluksi vaikeaa mutta helpottaa koko ajan kun vaan jaksaa pysyä sitkeänä. Kysele vaan kaikea mitä mieleesi tulee, niin koitan vastata parhaani mukaan.
   Maitotuotteista: Lue tai etsi tietoa China Studysta, siitä saat paljon tietoa maidon haitallisuudesta. Maito on lisäksi hyvin hapanta elimistölle ja syövän kanssa elimistöä pitäisi emäksisöidä. Lisäksi se mitä maito on nykyään on hyvin eri asia kuin mitä se oli ennen kun lehmät vielä söivät ruohoa. Nyt lehmät saattavat saada vaikka geenimanipuloitua rehua, antibiootteja jne ja sitä kautta ne tulevat maitoon. Mikään muu eläin ei myöskään juo maitoa vauvavuoden jälkeen kuin ihminen. Syövän kannalta maidossa on huonoa etenkin kaseiinia, joka saa syöpäsolut kasvamaan. Maidon kun on tarkoitettu kasvattavan vasikka nopeasti suureksi. Mutta näistä saat lisää tietoa siitä China studysta. Tässä vaan nopeasti mitä tuli mieleen.

   Poista
 3. Anonyymi3.2.15

  Maidosta vielä: virallisen lääketieteenkin mukaan maidon proteiini voi toimia autoimmuunisairauksissa inflammaation laukaisijana ja toisaalta maidon proteiini sitoutuu hanakasti muihin ruoka-aineisiin eli se voi estää ravinnon muita hyviä ainesosia imeytymästä tai vähentää niiden imeytymistä. Voisi ajatella, että ainakin jälkimmäisellä saattaa olla merkitystä myös syövän kannalta.

  M

  VastaaPoista