torstai 22. tammikuuta 2015

Falafelpullat

 

Olen ollut nyt raakaruokailijana noin 1,5 vuotta. Vaikka vegaanius kuuluukin raakaruokailuun, vegaanireseptit ovat minulle ihan uusi juttu, sillä ennen raakaruoan aloittamista olin ihan normaali sekasyöjä. Vegaanihaasteen fb-ryhmästä olen kirjoittanut nyt kasan hyviä reseptejä keittokirjaani ja oikein odotan aina viikon lämminruokapäivää, että pääsen niitä testailemaan. Eli jatkossa tänne tulee myös enemmän lämpimiä vegaaniruokia.

Tuntuu, että kaikki sokerittomat/hedelmättömät raakaruokareseptit on jo aika pitkälle kokeiltu. En löydä enää oikein mistään uusia inspiraation lähteitä. Vinkatkaa minullekin, jos tiedätte jotain. Raakaruokakokkailuni pyörivät aina samojen ruokien ympärillä. Töihin teen yleensä aina tabbouleh-salaatin, kotona syön raakaa kookoskeittoa, proteiinilettuja kuivurista, kräkkereitä, avokadopiirasta, saksanpähkinäjauhelihaa joko salaatin joukossa tai salaatinlehtikräkkereinä, raasteita jne. Mitään uutta en ole kokeillut aikoihin, joten raakaruoista ei ole oikein tällä hetkellä enää mitään kirjoitettavaa.

Siksikin keskityn nyt välillä näihin lämminruokapäivieni erikoisherkkuihin.
Lämminruokapäivää vietän yleensä viikonloppuisin, jolloin on aikaa ruoanlaittoon. Viime viikonloppuna tein ensimmäistä kertaa itse falafelpullia. Tuli oikein hyviä ja nämä oli nopea tehdä, koska käytin valmiiksi keitettyjä falafeleja pahvipurkista. Ainekset vain sekaisin ja uuniin! Samalla tuli päivän kalsiumtarvekin täytettyä, koska pullat sisälsivät runsaasti seesaminsiemeniä.
Falafelpullien taikinakin oli niin herkkua, että säästin siitä osan ja söin sitä kräkkerien päällä. Falafelien kanssa en kaivannut riisiä tai perunaa, vaan söin ne porkkana-parsakaaliraasteen ja tomaatin kera.

Falafelpullat

500 g kikherneitä
1 nippu persiljaa
1 punainen chili
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
0,5 dl seesaminsiemeniä
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 rkl juustokuminaa
loraus öljyä

Blendaa kikherneet tahosekoittimessa, lisää persilja silputut sipulit, sekoita. Sekoita joukkoon mausteet ja seesaminsiemenet. Paista uunissa 225 asteessa 20 minuuttia,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti