maanantai 4. toukokuuta 2015

Mindfulness

Minun on pitänyt jo monta kertaa kirjoittaa meditaatiosta, mindfulnessistä ja rentoutumisesta, mutta jotenkin se on aina jäänyt. Olen enemmän toiminnan ihminen ja meditaatioon rauhoittuminen ei käy kovin luonnollisesti. Mieluummin esimerkiksi siivoan kuin teen mindfulnessharjoituksen. Tiedän kuitenkin, miten tärkeä osa mindfulness on paranemisprosessissa, joten yritän pakottaa itseäni siihen useamman kerran viikossa.

Olen käynyt myös mindfulnesskurssin, joka oli tosi hyvä. Kurssilla oli helppo osallistua harjoituksiin, kun ei ollut sillä hetkellä muita virikkeitä tai kiireitä. Kotona mindfulness on haastavampaa, kun on niin paljon tekemistä ja häiriötekijöitä. 

Lapsen kotona ollessa harjoitukset onnistuvat lähinnä yöllä. Olenkin ottanut tavaksi tehdä jonkin ohjatun rentoutumisharjoituksen, jos en saa illalla unta tai herään yöllä. Tähän tarkoitukseen käy hyvin iPhone, kuulokkeet ja netin Yoogaia-ohjelma. 

Pidän Yoogaian rentoutuksista, koska ne vaihtuvat viikottain. Sain mindfulness-kurssilta viisi erilaista ohjattua harjoitusta, mutta ne on nyt jo niin loppuun koluttu, että kaipasin jotain vaihtelua. Yoogaissa on kokonaan makuullaan tehtäviä rentoutuksia, istuallaan tehtäviä meditaatioharjoituksia ja joogaan yhdistettyä meditaatiota. Rentoutukset olen kokenut helpoimpina ja mukavimpina, meditaatiot vaativat enemmän, mutta ovat nekin hyviä. Joogan avulla rentoudun ehkä parhaiten, mutta sitä ehdin tehdä ehkä vain noin kerran viikossa, koska se ei oikein onnistu, jos lapsi on hereillä. Eniten pidän Yoogaian astangajoogasta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti