tiistai 28. huhtikuuta 2015

Uutta inspiraatiota

Olin eilen raakaruokaa italialaisittain -kurssilla ja sain taas uusia ideoita kokkailuun. Ehdin jo eilen ostaa kuvassa näkyvän raakapastan innoittamana spiraalileikkurin nettikaupasta. Kohta on kesä ja kaupat täynnä edullista kesäkurpitsaa ja pääsen nauttimaan raakaspagetista. Olen ajatellut tehdä pastaa tomaattikastikkeella, pestopastaa ja avokadopastaa, kun kone saapuu.

Kurssin jälkeen olin aivan täynnä, ja oli ihanaa tuntea sellaista raaka-aterian jälkeen! Nyt aamullakaan ei ole vielä yhtään nälkä. Taidan mennä töihinkin ilman eväitä, niin saan pienen pätkäpaaston taas tehtyä ja ihan helposti tällä kertaa.


Lautasella on kesäkurpitsapastaa, avokadotahnaa, marinarakastiketta, pestotäytteinen herkkusieni ja kaksi pähkinäpullaa. Koristeena pistaasipähkinöitä ja auringonkukan verso. Nam!



Lisäksi herkuteltiin raakapitsalla, jossa oli tomaattikastiketta, paprikaa, tomaattia, oliiveja, punasipulia, chiliä , rucolaa, tuoretta oreganoa ja valkosipulia. Valkoinen päällinen on cashewpähkinäjuustoa.

Jälkiruoaksi tehtiin vielä mansikkakakkua ja minttusuklaakakkua sekä raakasuklaata. Niistä en laita kuvaa, koska en pidä siitä että raakablogit painottuvat niin paljon herkkuihin (joita en saa syödä). Kakkuja maistoin pienet palat, ja olivat tosi makeita. Nyt tuntuu, ettei kaipaa makeaa enää pitkään aikaan.

Viikonlopun lämminruokapäivänä herkuttelin parsalla. Tein sille kaveriksi sienikastikkeen viime syksynä kerätyistä ja kuivatuista herkkutateista. Tuli kyllä niin hyvää! Kyllä ne metsäreissut silloin kannatti. Parsaakaan en muista syöneeni tuoreena varmaan koskaan. Maku on niin omanlaisensa ja todella hyvä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti