tiistai 17. marraskuuta 2015

Myskikurpitsakeitto ja kikhernekrutongit


Tämän viikonlopun lämminruokana tein ihanaa myskikurpitsakeittoa. Myskikurpitsa oli minulle ihan uusi tuttavuus, en ole tehnyt siitä ennen mitään ja tuskin olen sitä maistanutkaan.

Keiton kanssa tein kikhernekrutonkeja. Ne paahtuivat uunissa samaan aikaan bataatin ja myskikurpitsan kanssa. Kikhernekrutonkien tulisuus ja purutuntuma sopi kuin nenä päähän makean keiton kaveriksi. Vieläkin muistelen mitään hyvä yhdistelmä oli, varsinkin näin kurkkukipuisena se oli aivan täydellistä. Voisipa joka päivä olla lämminruokapäivä! 


Huomaan, että bloginikin keskittyy aina vain enemmän gluteenittomiin vegaaniruokiin, vaikka blogin pitäisi kertoa elävästä ravinnosta. Hmm… Ehkä se kertoo siitä, että näin marraskuun pimeydessä ja jatkuvassa pikkuflunssassa alan olla todella kyllästynyt elävään ravintoon, ainaisiin linssinituihin sekä paprikan ja kurkun paloihin.

Kesällä ja syksyllä elävä ravinto toimii hyvin, mutta näin talvella en voi kuvitella mitään parempaa kuin kasviskeitot ja lämpimät kasvispadat kookoskermalla. Helppohan Clementien on siellä Floridan lämmössä hehkuttaa elävää ravintoa. Saisivat tulla välillä tänne Suomen talveen ja näyttää vähän mallia, miten täällä elellään raakaruoalla ilman hedelmiä talven yli kyllästymättä.

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti maistui! Se oli tosiaan hieman hankala kuoria, mutta itse käytän juustohöylää kaiken kuorimiseen, niin porkkanoiden kuin pottujenkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaan hyvästä reseptistä ja ylipäätään siitä, että blogisi ansiosta tulin edes oikeastaan tietoiseksi koko myskikurpitsasta :)

      Poista