maanantai 2. marraskuuta 2015

Kesäkurpitsaleipäset


Teen noin 3-4 kertaa viikossa kräkkereitä ja syön ne aina melkein heti, niin hyviä niistä tulee. Idean reseptiin löysin jostain blogista tai raakaruokakirjasta, mutta en nyt yhtään muista, että mistä. Muokkasin siitä sitten helpomman ja nopeamman version ja lisäsin raaka-aineisiin mm. kesäkurpitsaa. 

Näistä käytän mieluiten sanaa leipäset, koska ne ovat aika pehmeitä ja muistuttavat enemmän sämpylää kuin kovaa kräkkeriä. 


Leipästen teko etenee näin.

1. Kuorin yhden porkkanan ja puolikkaan kesäkurpitsan. Raastan ne sähköisellä raastimella. 
2. Laitan Personal Blenderin kippoon pari desiä manteleita ja noin 5 rkl vaaleita pellavansiemeniä ja jauhan ne jauhoksi. 
3. Laitan raasteet ja pähkinäpellavajauheen taikinakulhoon. Lisään sekaan puoli ruokalusikallista juoksevaa hunajaa (voi toki laittaa enemmänkin, jos ei pelkää sokeria), puoli teelusikallista inkiväärimaustetta ja puoli teelusikallista kanelia sekä teelusikan himalajansuolaa. 
4. Laitan Personal Blenderin kippoon idätettyä ja kuivatettua tattaria ja jauhan sen jauhoksi. 
5. Laitan osan tattarijauhosta taikinakulhoon ja alustan taikinaa käsin. Lisään tattarijauhoja niin paljon, että saan taikinasta helposti muotoiltavan. Taikina ei tarvitse mitään nestettä, koska sitä irtoaa raasteista tarpeeksi ja lisäksi seassa on hunajaa. 
6. Kun taikina on helposti muotoiltavaa, teen siitä pyörylöitä Teflexin päälle kuivuriin. Valmiitten leipästen päälle painalen auringonkukansiemeniä.  Kuivaan leipäsiä 41 asteessa. Käännän ne noin tunnin kuivatuksen jälkeen, jolloin poistan myös Teflexin välistä. Leipäsiä on kiva syödä myös kuivatuksen aikana vielä hieman pehmeinä ja lämpöisinä.

Leivän päälle sopii vaikka itse tehty mantelivoi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti