keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Jouluruokaa tarjoo kunnon väki...


En ole tehnyt mitään jouluvalmisteluja ruokien suhteen. Kuusi on koristeltu, kortit lähetetty, lahjat suurimmaksi osaksi ostettu ja koristeita laitettu, mutta ruokapuoli on täysin hoitamatta. Ajateltiin, että ostetaan kaikki valmiina kaupasta ennen aattoa. 

Itse en tiedä vielä, mitä syön, mutta ehkä rosollia, salaattia ja avokadoa. Viime jouluna tein itselleni raakarosollia ja muuta erikoisruokaa jouluksi, mutta tänä jouluna en taida jaksaa. Ruoka ei ole mitenkään tärkeä osa omaa jouluani, vaikka muistelen kyllä, että aiemmin oli. Laatikoita voisi kai tehdä helposti vegaanisenakin versiona, mutta en ole jaksanut selvittää, että miten (ja varmaan siihen tulisi kuitenkin siirappia, joka on kieltolistallani). Jotkut vegaanit tekevät myös tofu- tai seitankinkkuja, mutta varsinkaan mitään niin monimutkaista en jaksa tehdä, enkä muutenkaan koe kaipaavani mitään kinkkua muistuttavaa ruokaa.

Poikani ei todennäköisesti syö kuin palan kinkkua, koska hän on hyvin tarkka siitä, mitä uskaltaa maistaa ja mitä ei, joten senkään suhteen ei haittaa, vaikka laatikot ovat kaupasta hankittuja. Pojalle tein tosin omaa joulusuklaata, koska hän ei voi pähkinäallergisena syödä joulukonvehteja.Tärkein jouluvalmisteluni on ollut se, että sain hankittua pojalle hänen toivomansa lahjan, vaikka sitä ei ollut enää missään myynnissä. 


Oikein hyvää ja rauhallista joulua kaikille blogin lukijoille!

2 kommenttia:

  1. Ihanaa joulua Lotte koko teidän perheelle! <2

    VastaaPoista
  2. Anonyymi24.12.15

    Hyvää joulua! Nauti perheesi kanssa olosta ja kaikesta muusta mukavasta. Ei sen ruuan kanssa kannata ottaa stressiä. Mun mielestä voi juhlapäivinäkin syödä sitä samaa mitä arkena. :)

    VastaaPoista