tiistai 1. joulukuuta 2015

Vaihtelua salaatteihin

Jättipavut tomaattikastikkeessa

Vaihtelen evässalaattini makua tuovaa raaka-ainetta usein. Pohja on lähes aina sama: kurkkua, paprikaa ja ituja. Lisäksi jotain näistä, mitä nyt sattuu kaapista löytymäänkään: parsakaali, lehtikaali, kevätsipuli, punasipuli, tammenlehväsalaatti, rucola, pinaatti, yrtit jne.  Itsessään tämä on aika mautonta varsinkin, kun en voi käyttää mitään salaatinkastikkeita. Salaattiini tulee siis aina jokin herkkuraaka-aine, joka ei välttämättä ole yhtä raaka tai terveellinen kuin edellä mainitut, mutta tekee salaatista hyvän makuisen (tai toisinaan edes syötävän makuista). 

Tässä vähän listaa näistä vaihtelevista makua tuovista raaka-aineista:

-          kivelliset luomuoliivit
-          aurinkokuivatut tomaatit
-          hapankurkku
-          raa’at herkkusienet Bragg-marinoituna
-          itse tehty raakapesto
-          avokado ja oluthiiva
-          esikeitetyt ruskeat linssit tai mustapavut
-          tomaattimarinoidut jättipavut
-          esikeitetyt kikherneet
-          viininlehtikääryleet
-          kaprikset

Tällä hetkellä olen aivan innostunut sambal oelek-sitruuna-marinoiduista kikherneistä salaatin joukossa. Sambal oelekin ostan kaupasta valmiina. Siinä ei ole lainkaan sokeria, eikä juuri muitakaan ”kiellettyjä” aineksia. Toki se on valmisruoka, eikä raakaa, mutta se tuo kikherneiden maun niin uudelle tasolle, että siitä en ole valmis tinkimään. Sitä paitsi, eiväthän kikherneetkään ole raakoja, ja periaatteessa saisin syödä nyt jo 20 % päivän aterioista kypsennettynä. 

Kikhernesalaatti

2 kommenttia:

  1. Moikka! Jos ei pysty syömään tavallisia kaupan salaattikastikkeita, niin miten olisi vaikka tämä avokadokastike? http://happythymesblog.com/2015/10/11/meloni-mustikkasalaatti-ja-avokado-limekastike/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy testata joskus, mutta ilman hunajaa.

      Poista