tiistai 8. maaliskuuta 2016

Pataleipää ja hyviä tuloksia taas!Nyt on ultrastakin selvitty puhtain paperein! 15.5 tulee kolme vuotta täyteen leikkauksesta, jee! Olin 32, kun sairastuin ja kesäkuussa täytän jo 36 vuotta, aika hienoa. Vanheneminen on etuoikeus, ei ikävä asia, niin kuin jotkut tuntuvat ajattelevan. Itse kiitän jokaisesta vuodesta, kuukaudesta ja viikosta, jotka saan. 

En ole lähes kolmeen vuoteen syönyt leipää, vain kovia kräkkereitä, jotka eivät muistuta leipää oikeastaan lainkaan. Niinpä päätin näiden hyvien uutisten kunniaksi tehdä gluteenitonta leipää itse. Hyvän reseptin löysin Mielekkäät eväät kirjan sivulta 95. Resepti on helppo pataleipä, jota ei tarvitse edes vaivata. Jauhoina käytin itse kaurahiutaleista tekemääni kaurajauhoa. Leipään tuli myös kaurahiutaleita, psylliumia, chiaa, pellavansiemeniä, mantelia, kookoshiutaleita ja puolikas banaani. En voi kirjoittaa reseptiä tähän, koska se on tosiaan siitä kirjasta, mutta jos gluteeniton ja terveellinen ruoka kiinnostaa, niin kirja kannattaa vaikka lainata kirjastosta. Siinä on paljon muitakin hyviä reseptejä. 


Voi että oli hyvää! Söin leipää kaupasta ostetun luomutahinin ja kookosmannan kera. Olisin voinut syödä koko leivän kerralla! Ennen ostin aina raakatahinia enkä voinut sietää sitä. Nyt kun saan syödä 20 % lämmitettyä ruokaa, ostin ihan tavallista tahinia ja se maistuu melkein maapähkinävoilta, nam. Tahinin syönti on tärkeää, koska en saa muualta kalsiumia (paitsi manteleista silloin tällöin). En käytä mitään kaupan kasvimaitoja enkä kalsiumlisää, joten kalsiuminsaannista on muistettava huolehtia erikseen. Nykyään laitan tahinia myös supersmoothien joukkoon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti