tiistai 16. elokuuta 2016

Hirssivuoka

Hirssivuoka

En muista, mistä olen tämän reseptin alunperin reseptikirjaani kirjoittanut. Tämä on kuitenkin hyvänmakuinen, helppo ja terveellinen gluteeniton ruoka. Olen muokannut alkuperäistä reseptiä hieman eli jättänyt muutamia mausteita ja kasvisliemikuution pois. Määrillä ei ole niin väliä, joten laitan tähän van ainesosat. Itse teen niin, että laitan kuivaa hirssiä paljon vähemmän kuin kasviksia.

Ainekset

hirssiä
auringonkukansiemeniä (rouheena)
tuoretta kurkkua pieninä paloina
parsakaalia ja/tai kukkakaalia
pari tomaattia

Liemi:
vettä
curryä (2-3 rkl)
pippuria
suolaa
(kurkumaa)
(muita mausteita)

Aluksi huuhtelen hirssin. Lasivuoan pohjalle laitan hirssiä ja auringonkukansiemenrouhetta sekä kurkunpalat. Päälle tulevat kukkakaalit/parsakaalit pilkottuna ja niiden päälle vielä tomaattisiivut. Liemi kiehautetaan kattilassa ennen kuin kaadetaan vuokaan. Lientä voi laittaa niin, että kasvikset melkein peittyvät. Sitten vuoka uuniin 190 asteeseen ja paistetaan 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti