keskiviikko 15. huhtikuuta 2020

Uusia reseptikokeiluja

Alkukuusta tein reseptipostauksen, johon keräsin kokeiluun meneviä reseptejä. Näin etätöissä ruokaa tulee tehtyä kotona paljon enemmän, ja ehdin kokeilla muutamaa linkkikokoelman reseptiä.

Täytyykin kerätä taas uutta reseptilinkkikokoelmaa, niin saan lisää ideoita kokkailuun jatkossakin. Kun linkkilista on valmiina ja reseptien ainekset ennalta tiedossa, on helppo tehdä myös ruokakaupan tilaus. Tilaamme nykyään ruoat lähikaupasta kotiinkuljetuksella, niin ei tarvitse mennä kauppaan altistamaan itseään koronalle.

Kirjoittelen tähän, mitä reseptejä kokeilin ja miten ne mielestäni onnistuivat.

Vegaaninen Moussaka oli minulle uusi tuttavuus. En ole koskaan aiemmin tehnyt sitä, enkä muistaakseni syönytkään sitä missään. Muutin reseptiä siten, että käytin soijarouheen tilalla härkäpapurouhetta. Kala namak -suolaa minulla ei ollut, joten se jäi pois. Maku oli oikein hyvä ja myös mieheni tykkäsi tästä kovasti. Annoksen päällä on miniversoja.


Bataatticurry onnistui ihan hyvin. Olen tehnyt hyvin samanlaista ruokaa aeimminkin, joten se oli tuttua syötävää. Reseptiin olisi kuulunut myös pinaattia, mutta sitä meillä ei ollut, joten jätin sen pois. Söin curryn basmatiriisin kanssa.


Härkis-limonellopasta oli jännän sitruunainen pastakastike. Maistoin tässä pastassa ensimmäistä kertaa myös Beanit-härkäpapusuikaleita. Suikaleet toimivat tässä hyvin ja taidan tehdä tätä kastiketta toistekin. Pastana käytin gluteenitonta makaronia. Tätä reseptiä varten minulla oli poikkeuksellisesti kaikki ainekset kasassa, paitsi päälle laitettava timjami, jonka korvasin miniversoilla.


Vanhan Jerusalemin linssikeitto oli aika erilainen linssikeitto kuin mitä olen tottunut tekemään. En valitettavasti saanut otettua siitä kaunista kuvaa, mutta keitto oli ihan hyvän makuinen. Tämä linssikeitto oli siitä jännä, että tähän ei laitettu tomaattimurskaa eikä kaurakermaa tai mitään muutakaan valmista lientä. Liemi muodostui mausteista ja sitruunamehusta. Käytin vaihteeksi vihreitä linssejä, kun yleensä käytän melkein aina punaisia. Kokonaisia juustokuminan siemeniä meillä ei ollut, joten käytin jauhettua juustokuminaa.


Maapähkinävoi-porkkanakeitto oli täyteläinen keitto, josta mieskin tykkäsi. Keitossa soseutettiin kaikki muu paitsi kikherneet, jotka toivat keittoon kivaa purutuntumaa. Meillä ei ollut jääkaapissa tarvittavaa määrää porkkanaa, joten korvasin osan bataatinpuolikkaalla. Päällä on miniversoja ja kaurafraichea.


Tämä oli niin hyvää ja helppotekoista, että tein tätä uudestaan parin viikon päästä. Toisen annoksen söin härkäpapukrutonkien kanssa. Chilin makuiset krutongit toimivat hyvin keiton kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti