maanantai 16. syyskuuta 2013

Vehnänorasta


Tein viime viikolla ensimmäisen kokeiluerän vehnänorasta. Liotin vehnänalkioita ensin yön yli ja idätin niitä purkissa sen jälkeen niin kauan, että niihin tuli pienet idut. Tämän jälkeen sirottelin siemenet muutaman sentin multakerrokselle tiheästi, mutta ei kuitenkaan päällekkäin. Muutamassa päivässä oras oli jo kasvanut näin pitkäksi ja jatkoin vielä pari päivää kasvattelua ennen kuin puristin sen mehuksi.

Tuli samalla testattua, että mehukoneeni mehustaa myös vehnänorasta. Mehua ei tosin tullut paljoa, joten osa vehnänoraasta on varmaan pakko ostaa jatkossa valmiina. Leikattu vehnänoras säilyy jääkapissa noin viikon verran.2 kommenttia:

 1. Anonyymi30.9.13

  Hei! Auttaa jos kylvät jyvät reilusti tiheään kylvökseen. Biolanin musta multa, kunnon kerros, ja reilusti jyviä, multaa ei juuri tarvitse näkyä. Idätä vain tosi pienet idut, ja peitto kylvöksen päällä vain niin kauan että om pieni sentin parin verso. Näin kylvökseen ei tule hometta. Tarkka kastelu 2 krt päivässä, ei liikaa, ja viikon sisällä sinulla on kaksi kertaa tuuheampi kasvusto kuin kuvassa. Siitä irtoaa hyvin mehua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia vinkeistä! Seuraavan kylvöksen teen näillä vinkeillä! Toivottavasti se auttaa.

   Poista