perjantai 6. syyskuuta 2013

Idätetty tattaripuuro

Idätetyt tattarinjyvät


Raaka tattaripuuro on terveellinen ja ravitseva aamupala. Tattari on gluteeniton emäksisyyttä lisäävä raaka-aine, joka sisältää kaikkia kahdeksaa välttämätöntä aminohappoa.

Tattarinjyvät huuhdellaan ensin lämpimässä vedessä (keitetty hieman jäähtynyt vesi) ja sitten useassa viileässä vedessä. Huuhtelun jälkeen siemeniä liotetaan vedessä 10 minuutin ajan. Laitan yleensä ajastimen päälle, koska liotusaika on aika tarkka. Jos liottaa liian pitkään, jyvät eivät idä hyvin. Tämän jälkeen liotusvesi heitetään pois ja jyvät laitetaan vuorokaudeksi itämään siivilässä (tai muussa astiassa). 

Itäneet tattarinjyvät huuhdellaan useassa vedessä ja sekoitetaan blenderissä veden kera. Vettä voi lisätä sen mukaan, miten löysää puuroa haluaa. Itse lisään joukkoon myös kanelia ja nestemäistä Steviaa. Valmis puuro säilyy jääkaapissa noin kaksi päivää.

Valmis tattaripuuro

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti