lauantai 7. syyskuuta 2013

Miksi raakaruokaa?

Raaka vegaaninen ruoka alkalisoi kehoa. Ruokaa lämmitettäessä siitä tuhoutuu tärkeitä entsyymejä, mineraaleja ja vitamiineja. Lisäksi ruoan happipitoisuus vähenee ja siinä muodostuu vapaita radikaaleja. 

Keho tulkitsee keitetyn ruoan vholliseksi, jolloin valkosolut lisääntyvät ja valmistautuvat hyökkäykseen. Immuunipuolustuksen kannalta ei ole järkevää taistella lämmitettyä ruokaa vastaan, koska ihmisellä on paljon tärkeämpiäkin vihollisia, joita vastaan hyökätä - kuten esimerkiksi syöpäsolut. Mikäli ihminen syö 25-30 % lämmitettyä ruokaa, hänen immuunipuolustuksensa alenee noin 18 %. Jos lämmitettyä ruokaa syödään enemmän, immuunipuolustus heikkenee 48 %. Tämän vuoksi sairaiden ihmisten tulisikin siirtyä 100 % raakaravinnolle.

Sataprosenttinen vegaaninen ruokavalio koostuu kasviksista, versoista, iduista, levistä, siemenistä ja pähkinöistä. Näistä tärkeimpiä ovat versot, idut ja levät. 

Lähteet: 
Brian Clement: Life Force
Brian Clement: Hippocrates Health Program

Mungpavun ituja, herneenversoja ja siemenkastiketta

4 kommenttia:

 1. Anonyymi7.9.13

  Uskotko ihan oikeesti tuohon? Jos kaikki kävisi noin helposti niin syöpähän olisi jo hävinnyt maailmasta!Toki jokainen saa syödä mitä haluaa ja kaikki keinot on sallittuja! Mun isoäitini haksahti jo tuohon raakaravintoon 1980-luvulla kun sairastui rintasyöpään.Silloin se oli Suomessa ihan uusi juttu ja mummiani pidettiin ihan pöpinä.Kävi kursseja ulkomaita myöden,idätti ja näki kauheasti vaivaa.Loppupeleissä sai vielä suolisto-ongelmiakin syöpänsä lisäksi (johon siis kuoli).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko pelkästään raakaruokaan, vaan kaikkeen mitä HHI:n elämäntapaan kuuluu. Kirjoitan siitä ensi postauksessa. Raakaruoka ja elävä ravinto on vain yksi, joskin tärkeä osa prosessia. Lisäksi siihen kuuluu mm. stressittömyys, tietynlainen liikunta, infrapunasauna jne.

   Ensinnääkään HHI:n elämäntapa ei ole helppo vaan vaatii paljon aikaa ja vaivaa, niinkuin itsekin kirjoitit. Siksi en usko tuohon, mitä kirjoitit, että syöpä olisi jo hävinnyt maailmasta jos tämä toimisi. Veikkaan että suurin osa ihmisistä ei olisi valmiita siirtymään 100 % raakaravintoon vain syöpää ehkäistäkseen. Olisitko itse valmis?

   Tuollaisiin tarinoihin liittyy aina paljon aukkoja, jotka pitäisi saada selville ennen kuin raakaruoan tehoa voi arvioida. Isoäitisi tapauksessa tulee mieleen esimerkiksi seuraavat kysymykset: Oliko hän 100 % raakaravinnolla? Joiko joka päivä vehnänoras- ja versomehua? Söikö hedelmiä ja marjoja (ne on kielletty syöpäpotilailta)? Oliko stressaantunut? Käyttikö samanaikaisesti sytostaatteja? jne...

   Poista
 2. Anonyymi8.9.13

  Syöpätutkimus on Suomessa ja muualla maailmassa niin pitkällä että jos tuollaisella lääkkeettömällä hoidolla syöpä saataisiin hoidettua niin väitän että se olisi käypähoitosuosituksen ykkönen! En tiedä mitä aiempi anonyymi olisi valmis tekemään,mutta minä ainakin vaihtaisin kaikki nämä mömmöt heti raakaravintoon ja muihin elämäntapaohjeisiin jos sillä taattaisiin mulle parantuminen.Lääkäriini kuitenkin toistaiseksi luotan.Kantasoluhoito on ainoa toivoni enää! Mutta peukut pystyssä että saat apua valitsemallasi hoidolla. Annu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Annu! Toivon, että kantasoluhoito toimii kohdallasi! Mielestäni syövänhoito Suomessa on hyvää ja suositankin ottamaan kaiken lääketieteellisen hoidon vastaan, mitä annetaan. Itsekin otan. Omassa tilanteessani sytostaattien ja sädehoitojen jälkeen ei ole enää mitään lääkettä annettavissa, vaan jäädään käytännössä odottamaan leviääkö syöpä ajan myötä esim. keuhkoihin, luustoon tai maksaan. Tämän odotteluajan haluan siis käyttää hyödyksi elävää ravintoa ym. kokeilemalla. Uskon, ettei siinä ainakaan häviä mitään vaan todennäköisesti paranemisprosenttini nousee uuden elämäntavan ansiosta.
   Edellisessä kommentissani tarkoitin sitä, etten usko että kaikki terveet ihmiset aloittasivat raakaravinnon, jos sen todettaisiin ehkäisevän syöpää. Toki uskon, että suurin osa sairaista niin tekisi, jos paraneminen olisi taattu. Nyt kun tämmöistä varmuutta ei ole, omalla uskolla paranemiseen on suuri merkitys.

   Poista