sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Todennäköisyyksiä

Rintasyövän ennuste on yleisesti aika hyvä. Tilanne ei nuorilla sairastuneilla ole kuitenkaan ihan sama, ainakaan jos tauti on levinnyt kainalon imusolmukkeisiin. Minulla 5 vuoden elossaoloennuste on 75 %, mikäli sytostaatit ovat tehonneet. En osaa sanoa, onko se hyvä vai huono. Haluan kuitenkin parantaa ennustetta ruokavaliolla, mehuilla ja muilla elämäntapavalinnoilla. Uskon että ennusteeni paranee tällä elämäntavalla samalle tasolle kuin yleinen rintasyövän 5-vuotisennuste eli lähes 90 prosenttiin. 

Haluan tehdä kaikkeni, koska minulla voi olla yli 50 vuotta voitettavana. Jos elämäni hieman hankaloituu muutamaksi vuodeksi ja joudun karsimaan tiettyjä asioita entisestä elämäntavastani, olen valmis tekemään sen koska palkinto on niin suuri - kokonainen elämä! Saisin nähdä poikani kasvavan aikuiseksi, voisin matkustella perheeni kanssa, muuttaa omakotitaloon, mökkeillä, mitä tahansa. 

Mikäli kuitenkin kuolen tähän tautiin ennen kuin täytän edes 40 vuotta, olen tyytyväinen, että tein kaiken voitavan paranemiseni eteen. Mitään muuta en olisi enää voinut tehdä, silloin kuolema oli kohtaloni, eikä se ollut mitenkään omissa käsissäni. Poikani on vielä niin pieni, ettei ymmärrä miten kovasti yritän pysyä elossa, miten kovasti haluan olla hänen kanssaan ja nähdä hänen kasvavan aikuiseksi. Blogin kautta hän tietää, että yritin. Vaikka kuolisin, hän tietää, että suurin toiveeni oli pysyä elossa ja saada olla hänen äitinsä mahdollisimman pitkään.

Päivän salaatti

1 kommentti:

  1. Älä liikaa takerru kuitenkaan ennusteisiiin ja laskennallisiin vuosiin. Kukaan ei tiedä mitä edessä on, koitetaan vaan elää sitä elämää nyt lastemme ja perheidemme kanssa... tullaa muistetuksi teoistamme, ei kirjoituksistamme.

    VastaaPoista