torstai 30. lokakuuta 2014

PestopastaaTämä on helppo ja nopea arkiruoka töiden jälkeen. Tarvitaan vain kesäkurpitsa, ruukullinen basilikaa, pinjansiemeniä, oliiviöljyä ja valkosipulia. Jäljelle jäänyttä pestoa voi käyttää kräkkereiden päällä levitteenä iltapalalla.

Teen pastan vasta aivan viime hetkellä, ettei se ehdi vetistyä. Jotkut itkettävät kesäkurpitsapastaa suolalla, mutta en ole ikinä onnistunut siinä. Tuloksena on ollut vain vetinen ja yhteenliimautunut kesäkurpitsapaakku. Kun kesäkurpitsasuikaleet leikkaa kuorimaveitsellä suoraan lautaselle, ne pysyvät kuivina ja irtonaisina.

Kastikkeen teen yleensä Personal Blenderissä, koska Vitamixiin täytyisi laittaa todella paljon aineksia, että se pyörisi (terä on aika korkealla). Ensin blendaan kuivat pinjansiemenet rouheeksi ja lisään vasta sitten basilikanlehdet, suolan ja valkosipulisiivut. Lopuksi lisään vielä runsaasti öljyä. Pinjansiementen tilalla voi käyttää myös auringonkukansiemeniä tai manteleita. Annoksen päällä on kuorittuja hampunsiemeniä parmesaanina. Pahoittelen kuvan laatua. Iltaisin on jo niin pimeää, ettei puhelimella saa enää kunnon kuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti