torstai 23. lokakuuta 2014

FAQ

Otsikko on hieman harhaanjohtava. Minulta ei ole kysytty näitä kovin useasti, mutta ainakin kerran on kysytty jokaisesta kohdasta. Ja usein raakaruokailijoilta/vegaaneilta kysytään näitä samoja asioita, niin päätin nyt koota niistä yhteenvedon ja koittaa parhaan kykyni mukaan vastata kaikkiin.

1. Mistä saat proteiinia? Saan proteiinia idätetyistä linssin ja mungpavun iduista, siemenistä, pähkinöistä, sienistä ja raakariisiproteiinijauheesta.

2. Mistä saat kalsiumia? Kalsiumia saan liotetuista seesaminsiemenistä, raakatahinista, lehtikaalista, parsakaalista ja manteleista

3. Mistä saat rautaa, kun et syö lihaa? Syön joka päivä nokkostabletin, lisäksi saan rautaa vihreistä lehtivihanneksista, pavuista ja pähkinöistä. Hemoglobiinini on hyvä.

4. Mistä saat seleeniä, kun syöt enimmäkseen luomua? Syön kaksi parapähkinää joka päivä, joista saan päivittäisen seleeniannokseni

5. Mistä saat jodia, kun et käytä jodioitua suolaa? Saan jodia merilevästä (Huom. Spirulinassa ja Chrolellassa ei ole jodia, koska ne ovat makean veden leviä).

6. Mistä saat b12-vitamiinia ja d-vitamiinia? Purkista.

7. Mistä aivot saavat ravintoa, jos et syö sokeria? Elimistö valmistaa sokeria kaikesta hiilarista mitä syön (esim. tattari, kasvikset) sen määrän mitä se tarvitsee. Siihen ei tarvita fruktoosia tai valkoista sokeria.

8. Miten hampaiden käy, kun et käytä fluoria vaan fluorittomia tahnoja? En osaa sanoa. Viime hammaslääkärikäynnillä hampaani olivat hyvässä kunnossa. Johtuu ehkä siitä etten syö sokeria.

9. Miten pystyt olemaan ilman kahvia/suklaata/ruisleipäää/juustoa jne? Nykyään helposti, toki se vaatii totutteluajan. En usko, kun ihmiset sanovat etteivät voisi elää ilman kahvia, juustoa tai ruisleipää. Aivan varmasti voisivat.

10. Mitä jos syöpä leviää silti? En voi sille mitään, niin voi käydä. Tiedän kuitenkin tehneeni kaiken, minkä tämänhetkisellä tietämykselläni pystyin.

Tuleeko mieleen muita kysymyksiä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti