sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Nettiostoksia

Aloin yhtenä päivänä miettimään, miten vähän ruokaa ostan itselleni enää kaupasta. Suurin osa tulee nettitilauksina postin kautta. Kaupasta ostan vain vihanneksia ja välillä pähkinöitä. Kaiken muun tilaan netistä. Tätä ruokavaliota olisikin ollut melko hankalaa toteuttaa vielä esimerkiksi 10-20 vuotta sitten. Ensinnäkään superfoodeja ja luomutuotteita ei ollut näin runsaasti saatavilla ja toisekseen tällaisia nettikauppoja ei juurikaan ollut. Tietoakaan ei olisi ollut tarjolla niin paljon kuin nykyisin.

Fitnessfirstiltä tilaan 5 kg luomutattarisäkkejä, kaikenlaisia siemeniä (chia, auringonkukka, pellava, seesam, kurpitsa jne), steviaa, merilevää, minttuöljyä, raakakaakaota, linssejä, mungpapuja, tamarisoijaa, vaniljajauhetta, mausteita, psylliumia, vehnänorasjauhetta, kookosöljyä, yrttiteetä ja oluthiivaa. Mikäli tilaa kerralla enemmän, saa postimaksutkin ilmaiseksi.

Fitnessfirst-tilaus

iHerbiltä tilaan ne tuotteet, jotka maksavat Suomessa huomattavasti enemmän. Yksi tällainen tuote on Sunwarrior -riisiproteiinijauhe. Se maksaa Ruohonjuuressa 72 €, Fitnessfirstillä 50 € ja iHerbillä 43 $ eli 33 €. Postimaksut sekä Iherbiltä että Fitnessfirstiltä ovat 4,90, joten riisiproteiinin olen aina tilannut iHerbiltä. Ongelma on tosin tullimaksu, joka saattaa tulla kun maksu ylittää 22 €. Olen tilannut SunWarrioria muistaakseni neljä kertaa iHerbiltä ja kerran olen jäänyt tullissa kiinni. Tullimaksujen hoitaminen onnistui kätevästi netissä, eikä summa ollut kovin suuri. Kova työ siinä silti oli, kun piti kirjata tarkkaan, mitä oli ostanut ym. Eli jos joka kerta joutuisi varmasti maksamaan nuo tullimaksut, tilaisi ehkä mieluummin Fitnessfirstiltä. On kuitenkin aika tuurista kiinni, tuleeko tulleja vai ei. iHerbillä on myös todella hyvä asiakaspalvelu. Kerran riisiproteiinijauhe oli pakattu pelkkään pahvilaatikkoon ja laatikko oli hajonnut postissa. Riisiproteiinia oli kaatunut laatikon ulkopuolelle ehkä neljäsosa. Kun kerroin asiasta iHerbille ja laitoin liitteeksi myös kuvan lähetyksestä, sain heti koko tilausmaksun takaisin tililleni ja sain myös pitää tuotteen. Eli sain tavallaan ilmaiseksi 3/4 proteiinijauhetta, kun siirsin ne toiseen astiaan. iHerbistä tilaan myös tuotteita, joita ei oikein löydy muualta. Näitä ovat muun muassa tietynmerkkiset luonnolliset d- ja b12-vitamiinit sekä curcumin-, nokkos- ja chlorella-kapselit. Nämä saan onneksi tilattua pienemmissä erissä, niin että hinnaksi tulee alle 22 €, jolloin tullimaksuja ei joudu maksamaan. iHerbillä on myös halpa Trials-osio, josta ostan aina jotain kivaa lisäksi.

Aktivoin nyt myös oman koodini iHerbiin. Koodilla HTF016 saat ensimmäisestä iHerb-tilauksestasi 5-10 $ alennusta. Alennusta tulee 10 $, jos tilaat yli 40 $ ja 5 $, jos tilaat alle 40 $. Ensimmäisen tilauksen yhteydessä saat myös oman koodisi, jota voit vastaavasti jakaa muille ja hyötyä siitä itse. Tämä ei siis ole blogiyhteistyötä, vaan kaikki jotka tilaavat iHerbiltä saavat vastaavan koodin. Itse sain sen jo joskus vuosi sitten, mutta en ole jaksanut aktivoida tai jakaa sitä aiemmin.

3 kommenttia:

 1. Suvi_B24.10.14

  Hyva kiertoon! Kiitos Iherb-koodista. Olen aina harmitellut noiden Sunwarrioreiden kalleutta, mutta ehkapa tata kautta. Mielenkiintoinen artikkeli muutenkin. As usual :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En ole muuten varma meneekö tuosta Sunwarriorista tullimaksuja. Jostain luin, että elintarvikkeiden tulliraja olisi korkeampi, jotain 35 € luokkaa. Tilasin silloin jonkin vitamiinipurkin lisäksi kun jäin tullissa kiinni.

   Poista
 2. Anonyymi24.9.17

  Laitoin iherbiin koriin kaksi vitamiinipurkkia yht.32$.postikulut 9.90.eiko tule kalliimmaksi maksaa jokaisesta erikseen postimaksut kuin tulli?

  VastaaPoista