torstai 2. lokakuuta 2014

Raaka tacosalaatti
Olen ollut aina aika huono syömään salaattia, siis niitä salaatinlehtiä. Kurkku-tomaatti-salaatin joukossa ne toki menevät, mutta ei niitä sillä tavalla tule paljon syötyä, etenkin kun HHI-dieetissä tomaatin syöminen on sallittua vain pelkiltään. Itse asiassa en oikein ymmärrä tuota sääntöä ja rikonkin sitä aina välillä, kuten tämänkin postauksen reseptissä tulen tekemään. Eli vaikka yritän noudattaa HHI-dieettiä, niin kaikki reseptini eivät aivan tiukimman kaavan mukaan ole sen mukaisia.

Tällä viikolla meillä oli kotona iso rasia rucola-salaattia ja ruukullinen tammenlehväsalaattia, ja pohdin miten saisin ne syötyä. Rucola oli entisessä elämässäni tosi hyvää esimerkiksi pizzan päällä, mutta pelkiltään ja isoina annoksina se on aika kitkerää. Nämä salaattiainekset mielessäni aloin selata Pinterestiä ja löysin tämän ihanan tacosalaatin. Teen ainakin kerran viikossa raakatacokääröjä, mutta tacosalaatti ei ollut tullut mieleeni.

Saksanpähkinäjauhelihan teen yleensä ilman aurinkokuivattua tomaattia, mutta nyt laitoin sitä joukkoon. Jauhelihaa varten saksanpähkinät murskataan jauhelihan näköisiksi paloiksi. Jos jollain on hyvä vinkki, miten ne saa murskattua, niin laittakaa kommenttia. Olen koittanut Personal Blenderillä, mutta se ei toimi. Vitamixiin minulla ei ole pähkinäkannua. Yleensä murskaan pähkinät käsin morttelissa, mutta se on aika työlästä.

Pähkinämurskan joukkoon laitoin tamarisoijaa, puristetun valkosipulin kynnen, kaksi aurinkokuivattua tomaattia pieninä palasina, himalajansuolaa, aika paljon juustokuminaa sekä hieman chiliä ja cayennea. Kuten olen ennekin sanonut, tämä maistuu melkein samalta kuin tacoliha.
Majoneesiin laitoin liotettuja cashew-pähkinöitä (joita ei myöskään saa HHI:n mukaan käyttää), valkosipulin kynnen, sitruunan mehua, himalajansuolaa ja pippuria.

Salaatin kokosin siten, että alle tuli rasiallinen rucolaa, ruukullinen tammenlehväsalaattia, siivutettua avokadoa, sekä kurkku- ja luomutomaattilohkoja. Päälle kasasin saksanpähkinäjauhelihaa ja majoneesia. Oli muuten todella hyvää. Kaikki meni, kun syötiin tämä kaksistaan mieheni kanssa. Tulinen saksanpähkinäliha ja tuhti majoneesi oikein kaipasivat seurakseen salaatinlehtiä. Ja etenkin rucola sopi tähän yhteyteen erittäin hyvin. Tätä syödessä ei taaskaan tullut sellainen olo, että olisi syönyt pelkkää salaattia tai raakaruokaa, niin täyteen tästä tuli ja makukin oli herkullinen.

 Blogiani voi seurata myös facebookin kautta https://www.facebook.com/taistelutahtoblogi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti