maanantai 29. syyskuuta 2014

Lämmintä ruokaa

En ole pariin kuukauteen syönyt mitään oikeasti lämmintä eilistä lukuun ottamatta. Lämminruokapäivänä olen syönyt esimerkiksi hummusta tai niitä kaupan pahvitölkeissä olevia papuja kylmänä. Kesällä en kaivannutkaan lämmintä ruokaa. Nyt välillä, jos on oikein kylmä ja sateinen päivä, tulee mieleen, että olisi kiva syödä vaikka jokin lämmin keitto. Onneksi kuuma yrttitee ajaa saman asian.

Eilen oltiin taas suppilovahveroita keräämässä, koska poika sanoi jo heti aamulla "metsään". Löydettiin suppilovahveroita ja mustatorvisieniä ja niiden innoittamana päätin eilen pitää oikean lämminruokapäivän pitkästä aikaa.


Mieheni teki niistä hyvän vegaanikastikkeen: sieniä, sipulia ja kookoskermaa. Lisukkeeksi höyrytettiin parsakaalia, porkkanaa ja kukkakaalia. Kerroskattilassa höyryttäminen säilyttää kasvisten ravinteet paljon paremmin kuin keittäminen. Eli kannattaa aina höyryttää, jos mahdollista.


Pitkästä aikaa lämmintä ruokaa syötyäni huomasin, etten tullutkaan täyteen, vaan nälkä kasvoi syödessä. Kuvassa olevan annokseni syötyäni, olisin voinut syödä toisen samanlaisen ja kolmannen. Aika erikoista, sillä luulin että lämmin ruoka olisi täyttävämpää. Vai oliko ruoka vain niin hyvän makuista, että sitä olisi voinut syödä tuplasti? En tiedä, mutta olisi kyllä hienoa, jos voisi syödä tuollaisen aterian vaikka joka päivä. Jonkun mielestä se olisi varmaan ihan terveellinenkin.

Blogiani voi seurata myös facebookin kautta https://www.facebook.com/taistelutahtoblogi

2 kommenttia:

 1. Suvi_B1.10.14

  Hei! Tallainen hlokohtainen kysymys, etta syovatko miehesi ja poikasi samaa ruokaa vai "vahvistavatko" lautastaan jollain muulla lisaksi? Mukavaa lokakuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me syödään kaikki kolme eri ruokaa :). Poika on hyvin rajoittunut syömisissään. Mies taas syö kaikenlaista, osittain myös samaa minun kanssani, mutta monesti lisää lautaselleen paljon muutakin tai tekee itselleen kokonaan oman ruoan. Eli koskaan ei olla kaikki kolme syöty samaa ruokaa. Toivoisin, että poika joskus oppisi syömään kasviksia. Nyt ei mene edes kurkku tai tomaatti.

   Poista