tiistai 2. syyskuuta 2014

Syksyn sato talteenKasvikuivuri on kätevä paitsi raakaruokien valmistuksessa, myös syksyn sadon kuivaamisessa talven varalle. Eilen käytiin poimimassa sieniä ja laitettiin ne samana iltana kuivuriin. Sienet kannattaa kuivata 35-40 asteessa.

Herkkutatit matkalla kuivuriin

Herkkutatit saa tasaisesti siivutettua kanamunaleikkurilla (vinkin bongasin juuri Iltasanomista ja hyvin toimi).

 
Mustat torvisienet ovat lempisieniäni ja onneksi niitäkin löytyi. Ne kannattaa halkaista ennen kuivattamista, ettei sisälle jää roskia.

Kuivatut sienet voi syödä raakana (siis ainakin jotkin lajit) joko suoraan kuivana esim. salaatin päälle murskattuna tai sitten liotettuna. Liotan kuivattuja sieniä yön yli ja marinoin ne sitten soijakastikkeessa. Soijamarinoidut sienet sopivat hyvin raakapizzan päälle. Alakuvassa pizzatäytteenä viime vuoden suppilovahveroita tamarisoijamarinoituna ja marinoitua punasipulia. Kuivattuja sieniä voi käyttää raakana myös raakakeitoissa, raakalasagnessa, raakapastassa ja raakapadoissa.


Nyt saa kaupoista hyvin luomulehtikaalia. Kuivatin sitäkin talven varalle. Isot määrät lehtikaalia meni yllättävän pieneen tilaan kuivattuna.

Kuivattua lehtikaalia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti