torstai 25. syyskuuta 2014

Syksyinen sienipiiras, raakana, tottakai


Tämän hetken lempiraakaruokani on sienipiirakka. Piirakan perusohje löytyy täältä. Eli pohjan ja avokadotahnan teen ohjeen mukaan, mutta täytteitä vaihtelen.

Olemme käyneet viikonloppuisin poimimassa mustia torvisieniä ja suppilovahveroita lähimetsissä. Poikani tykkää kovasti ulkoilla metsässä ja on kivaa, kun voi samalla tehdä jotain hyödyllistä. Sienet kuivaan heti Excaliburissa, joten niitä voi jo seuraavana päivänä käyttää raakana.

Aloitan piirakan teon aina sillä, että laitan kuivatut sienet veteen likoamaan. Sitten teen piirakkapohjan ja laitan sen jääkaappiin jähmettymään. Seuraavaksi pyöräytän avokadotahnan Vitamixissa ja valmistelen täytteet. Tämänkertaiseen sienipiiraaseni tuli suppilovahveroita, mustia torvisieniä, punasipulia ja tomaattia, kurkkua ja keltaista paprikaa. Liotetut sienet puristellaan kuiviksi ennen piirakkaan lisäämistä. Sitten vain avokadotahna ja täytteet sekaisin ja piiraspohjan päälle. Vielä hetken jäähdytys jääkaapissa ja eikun herkuttelemaan.

Parasta piiras on seuraavana päivänä. Tästä sienipiirasta ovat tykänneet kaikki, joille olen sitä tarjonnut, myös ei raakailijat. Oikeastaan piirasta syödessä ei edes huomaa syövänsä raakaruokaa ja sieniä raakana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti