maanantai 8. syyskuuta 2014

Lettuja ja kermaa - voiko tämä olla raakaa?

Kyllä voi!


Ohje on mukailtu tästä reseptistä HHI-ruokavalioon sopivaksi. 
Reseptistä tulee kolme lautasen kokoista lettua.
 • 0,75 dl vaaleita pellavansiemeniä
 • 3 rkl psylliumrouhetta
 • 1/2 tl himalajansuolaa
 • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa kuorittuna
 • 1 tl luonnonvaniljajauhetta 
 • muutama tippa Steviaa
 • 1 rkl oliiviöljyä
 • 1 mitallinen Sun Warrior vaniljan makuista riisiproteiinijauhetta
 • 1/4 tl kanelia
 • n. 2 dl vettä
Jauha tehosekoittimessa pellavansiement, psyllium ja suola hienoksi jauheeksi. Lisää loput ainekset ja blendaa sileäksi. Muodosta taikinasta kuivurin tasolle kolme pyöreää 1/2 cm paksuista lettua. Kuivata kaksi tuntia. Käännä letut ja jatka kuivattelua vielä 2 -3 tuntia.


Lettujen sisälle tein cashew-kerman. Blendasin Vitamixilla liotettua cashewia, luonnonvaniljajauhetta, Steviaa ja vettä. Cashew-kerma on niin hyvää, mutta ei valitettavasti HHI-dieetin mukaista. Cashewit sisältävät myrkkyjä, eivätkä ne edes useimmiten ole raakoja. Mutta välillä täytyy herkutella. Kaiken kruunasi muutama pensasmustikka! Nekin kovasti kiellettyjä, mutta kun sain noin hyviä tuoreita pensasmustikoita, en voinut vastustaa.


6 kommenttia:

 1. Anonyymi9.9.14

  Mä en kertakaikkiaan voi ymmärtää tuota dieettiäsi! Se ei vaan mahdu mun järkeen vaikka yritin vähän siitä lukeakin.En ymmärrä miks et saa syödä esim.marjojaja hedelmiä jotka on täynnä loistavia aineita,esim.tuo mustikka joka on ihan superfoodia.Mutta kunnioitettavaa että jaksat sitoutua siihen mihin uskot. Joskus ois kiva lukea blogistasi mitä sulle muuten kuuluu.Oletko saanut kontrollissa puhtaat paperit syövästä? Aiotko jatkaa dieettiä ihan koko elämäsi ajan? Ei ole tietty pakko vastata jos koet sen liian henkilökohtaiseksi. Asia kiinnostaa minua koska läheiseni on syöpää sairastava ja hänkin pohtii noita ravitsemusasioita ja mietitään yhdessä onko mitään mieltä aloittaa tuollaista tiukkaa dieettiä ja onko tutkimuksia jotka puoltavat niitä.Onko vertailevia tutkimuksia hoitotuloksista esim.raakaravinto versus ravitsemussuositusten mukainen ravinto? Ajattelisin että täytyis ottaa huomioon muutakin kuin tuo pelkkä syöpä joka tietysti on nyt se akuutein asia.

  VastaaPoista
 2. En syö marjoja ja hedelmiä, koska niissä on hedelmäsokeria. Sokeri on syövän ravintoa ja on ihan sama, missä muodossa se tulee. Marjat ja hedelmät ovat toki muuten hyvin terveellisiä, mutta en halua antaa syövälle ravintoa niiden mukana. Tämä on siis Brian Clementin tiukka ohje syöpäsairaille, ei yhtään hedelmiä/marjoja/hunajaa/xylitolia jne, ainoa sallittu makeutus on Stevia. Puhtaat paperit syövästä voin saada vasta 5 vuoden päästä. Siihen asti mennään päivä kerrallaan. Syöpä ei ole vielä levinnyt mihinkään. Seuraava kontrolli on helmikuussa. Aion jatkaa dieettiä vielä 4 vuotta näin tiukasti, sitten pysyn varmaan vegaanina ja gluteenittomana, mutta syön taas hedelmiä, marjoja ja hunajaa. Viimeiseen kysymykseen saat vastauksen uusimmasta postauksestani. Mutta lyhyesti sanottuna, ei ole mitään takeita, että dieetti toimisi. Se on kuitenkin paljon terveellisempi kuin yleinen ravintosuosistus (joka on tavallaan hieman huijausta ja riippuu sitä, mitä ruoka-aineita halutaan myydä, lue esim. Ruokapyramidihuijaus-kirja).

  VastaaPoista
 3. Anonyymi21.9.14

  Hei Lotte! Ymmärrän hyvin dieettiäsi. Olen itsekin noudattanut terveydellisistä syistä tavanomaisesta poikkeavaa ruokavaliota useamman vuoden. Henkilökohtaisesti ymmärtämisen ongelma on toisinpäin – en ymmärrä, miksi ihmiset, jotka voisivat ruokavaliolla terveydentilaansa merkittävästi kohentaa, eivät kokeile.
  Tilanteemme on erilainen. Sairauteni ei vie henkeä, mutta työ- ja toimintakyvyn se voi viedä. Sisäänajon jälkeen ruokavalion noudattaminen on ollut melko helppoa ja vaste niin hyvä, että olen nykyään lähes oireeton ja elämä on palannut sellaiseksi kuin se oli ennen sairastumista. En olisi uskonut!
  Selvästi oireisena ruokarajoitteet oli helpompi muistaa. Tässä vaiheessa huomaan, että voisi olla kiusausta lipsahtaa vähän maistamaan maitotuotteita tms. Toisaalta nyt lähipiirikin jo huolehtii, ettei lautaselle lipsahda sopimatonta, vaikka aluksi oli sitä ”voisithan sinä pikkuisen maistaa” -vääntöä. On avartunut niin oma kuin läheisten keittiöelämä.
  Olen iloinen, että juuri nyt löysin blogisi selkeine ohjeineen. Idut on palautettu pöytään ja kräkkereitä kuivattu. Mitä raaemmin syön, sitä parempi olo, ei käy kieltäminen. Raamini ovat väljemmät kuin sinun (esim. pähkinät, marjat, hedelmät käy) ja huomaan, että näidenkin raamien rajoissa voi hiljalleen valua huonompaan suuntaan. Blogisi lukemisen myötä on tullut taas kerran mietittyä omat linjaukset ja into pysyä kunnossa (=syödä hyvin) on vahvistunut.
  -Meillä ei ole aikaa odotella a-luokan näyttöä ruokavaliohoidoista. Jonkin tasoisia juttuja on jo julkaistu eikä terveellisestä ravinnosta tosiaankaan haittaa ole! Jos vielä kokemusperäinen näyttö ja omakin kokemus asiaa tukee, onko siinä paljon miettimistä?
  Jatka sinnikkäästi, ei ole mitään syytä uskoa, ettetkö voisi saada samoja hyviä tuloksia kuin muutkin! Mitään menetettäväähän tässä ei ole. Kiitoksia antoisista hetkistä blogisi parissa, toivottavasti jutut jatkuvat.

  Terveisin M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia kommentista! Hienoa, että olet saanut ruokavaliosta noin hyvän avun sairauteesi! Ilman tätä kuolemanpelkoa lipsuisin varmaan koko ajan. Jos sairauteni olisi sellainen, ettei se voisi viedä henkeä, niin en todellakaan pystyisi näin tiukkaan diettiin. Hienoa, että olet pystynyt taas tiukentamaan dieettiäsi, jatka samaan malliin!

   Poista
 4. Suvi_B1.10.14

  Hei pitkasta aikaa! Kyselit tuossa muutama posti taaksepain, etta lukeeko tata blogia enaa kukaan… Kylla lukee! Kommentointi jaa vain usein aikomukseksi. Mutta taalla ollaan ja nautitaan selkeista ja monipuolisista postauksistasi. Ja by the by, sun kuvat alkavat olemaan todella huippuluokkaa; nama ovat varmaan kauneimmat raakalettukuvat, joita olen koskaan nahnyt :) Syysterveiset Ranskasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia! Kiva kuulla, että blogia luetaan. Kuvat otan ihan vaan IPhonella, vaikka meillä olisi järkkärikin. Olen vaan niin laiska käyttämään sitä, kun Iphone on niin helppo ja kuvat saa helposti koneellle. Eli kiva kuulla jos kuvat ovat silti hienoja :)

   Poista