keskiviikko 27. maaliskuuta 2019

Sinkkiä vastustuskyvyn nostamiseen (ja rintasyövän leviämisen ehkäisyyn?)


Samalla kun sain Hyvinvoinnin tavaratalosta kokeiluun mehiläisvahakääreitä, sain myös pullollisen Bertil’s -sinkkiasetaattisuihketta (mainoslinkki). Olen odotellut, että saisin flunssan alkuoireita, jotta pääsisin kokeilemaan sen vaikutusta flunssan ehkäisyyn, mutta olen (onneksi) ollut täysin terve jo pidemmän aikaa. Eli flunssa-asioissa pääsen kokeilemaan tehoa vasta joskus myöhemmin. Toivottavasti perheemme säästyy myös influenssalta tänä vuonna, koska meillä ei ole rokotuksia. 
Suomessa valmistettu Bertil’s -suusuihke maistuu miedosti piparmintulle ja on makeutettu ksylitolilla ja stevioliglykosideilla. Valmiste on vegaaninen, gluteeniton ja sokeriton. Sinkkisuihketta voidaan käyttää akuuttiin tarpeeseen kolmen päivän tehokuurina vastustuskyvyn parantamiseksi. Vuorokausiannos sisältää yhteensä 80 mg sinkkiä sekä sinkkiasetaattina että bisglysinaattina. Kun sinkkiä suihkutetaan suuhun, sillä on välitön vaikutus suun ja nielun limakalvoilla oleviin taudinaiheuttajiin. Sinkkiä onkin flunssaoireiden alkaessa hyvä suihkutella suuhun useita kertoja päivässä. Aikuisille suositellaan neljää suihkausta kahdeksan kertaa päivässä kolmen päivän ajan.
Aloin käyttää sinkkiä lisäravinteena jo useita vuosia sitten, aika pian syöpädiagnoosin jälkeen. Yleensä käytän päivittäin tablettimuotoista sinkkiä. Käytän sinkkiä kahdesta syystä, ensinnäkin siksi, että se parantaa vastustuskykyä (mikä on olennaista myös syövän hoidossa) ja toisekseen siksi, että se heikentää elimistön kykyä hyödyntää ravinnon kuparia. Tämä toinen syy kuulostaa varmaan hyvin oudolta, koska riittävän kuparin saantia pidetään tärkeänä, ja jotkut syövät myös kuparia ravintolisänä. Kuparia haluan vähentää ainoastaan siitä syystä, että olen lukenut triplanegatiivisen syövän hoidossa ulkomailla käytetyistä copper-depletion -hoitokokeiluista. Tässä kokeellisessa  hoitomuodossa on saavutettu aika hyviä tuloksia nimenomaan triplanegatiivisen rintasyövän osalta.

Tässä pari linkkiä aiheesta.Copper-depletion -hoidossa ei tietenkään vähennetä kuparia sinkin avulla vaan erään lääkkeen avulla, mikä on paljon tehokkaampaa. Lääkkeen nimi on tetrathiomolybdate (TM). Yritin useita vuosia sitten saada sitä yksityisen lääkäriaseman onkologilta syövän leviämisen ehkäisemiseen, mutta hän piti hoitomuotoa liian kokeellisena. Niinpä päätin siis vähentää kuparia sisältävien ruokien syöntiä ja ottaa päivittäisen sinkkilisän käyttööni. Onkologi oli sitä mieltä, että sinkkilisästä saattaa olla hyötyä kuparin vähentämiseen ja sitä kautta mahdollisesti myös syövän leviämisen ehkäisyyn. En tiedä, sanoiko hän niin vain plasebovaikutusten vuoksi, mutta siinä vaiheessa tarvitsin plaseboa ja oikeastaan ihan mitä vain, mitä pystyin tekemään osallistuakseni itse siihen, ettei syöpä leviäisi. Tämä oli yksi lukuisista keinoistani, ja olen jatkanut sitä yhä.

2 kommenttia:

  1. Vastu shastra is an ancient Hindu system of architectural guidance that recommends building or re-orienting a structure to harmonize it with the natural cosmic forces and Vastu for Factory, Vastu for Home. A Vastu consultant suggests aligning buildings with the cardinal directions, land contour and other natural forces to make a structure more energy efficient and also to minimize negative influences.

    VastaaPoista
  2. Your Article is so good and readble thanx for sahring this content. Vastu expert is a person who is trained in vastu shastra and is capable of assisting you with issues concerning vastu consultant .

    VastaaPoista