Ennen kuin sain paketin
kokeiltavaksi en tiennyt yhtään, miten mehiläisvahakääreet käyttäytyvät, ja
mietin muokkautuvatko ne yhtä hyvin astian ympärille kuin tuorekelmu. Olen nyt
käyttänyt näitä kääreitä muutamaan otteeseen ja täytyy sanoa, että pidän niiden
käyttöä helpompana kuin muovikelmun. Parhaimmillaan ne ovat sellaisessa
käytössä, jossa tuorekelmu poistetaan useita kertoja astian päältä ja laitetaan
takaisin. Tästä esimerkkinä se, kun mieheni teki hänelle ja lapsellemme laskiaispullia
ja niihin erikseen kerman taikinakulhossa jääkaappiin. Sunnuntaina he tekivät
itselleen lounaan jälkeen pullat ja laittoivat loppukerman taas jääkaappiin.
Lapsi halusi sitten illalla taas pullan, joten otin taas jääkaapista kermaa ja
laitoin loput takaisin. Aiemmin kermakulhon päällä olisi ollut elmukelmu, joka
olisi ollut käytön jälkeen vaikeaa ja inhottavaa laittaa mahdollisesti hieman
ruttuisena ja kermaisena takaisin. Nyt vain nostin muotoonsa asettuneen
mehiläisvahakääreen pois astian päältä, otin kermaa ja laitoin kääreen takaisin
kuin kannen, koska se oli koko ajan pysynyt muodossaan pöydällä. Kun kaikki
kerma oli käytetty, kääre oli pysynyt niin puhtaana, että vähän pyyhkäisin sitä
talouspaperilla ja taittelin takaisin hyllyyn. Normaalisti kääre kuuluu pestä
huuhtomalla haalealla vedellä. Sivuilla luvataan kääreen kestoajaksi ainakin
yhtä vuotta, jonka jälkeen sen voi kompostoida.
Olen käyttänyt käärettä
myös kulhoon tehdyn makaronisalaatin ja vihersalaatin päällä, eväsleipien
suojana sekä jääkaapissa hyytymässä olevan siemenleivän päällä (viikonloppuleipä, ehkä paras leipä muuten). Ruuantähteet laitan jääkaappiin ilmatiiviissä lasiastiassa
kuten ennenkin.
Näiden kääreiden ansiosta en tule enää ostamaan kotiimme
tuorekelmua tai foliota, sillä en ainakaan tällä hetkellä keksi, mihin niitä
tarvitsisin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti