maanantai 18. maaliskuuta 2019

Proteiinipitoinen marjaherkku - vegetuorepuuro

Tulin Sokoksen ja Voimaruoan järjestämässä puurokilpailussa kolmanneksi ja ajattelin nyt julkaista marjaisen tuorepuuro-ohjeeni myös täällä blogin puolella. Olen nyt tehnyt tätä puuroa monta kertaa kisan jälkeen, vaikeammalla ja helpommalla tavalla. Tässä ensin hieman monimutkaisempi resepti, jossa tarvitaan blenderiä.


Vegaaninen marjatuorepuuro

  • Yosa forest berries jogurttia
  • kotimaista luomumarjasekoitusta (pakaste)
  • luomukaurahiutaleita
  • Voimaruoka 360 kookosta (proteiinijauhe, vegaaninen)
  • (auringonkukansiemeniä)
  • (chiaa)
  • (koristeena lisäksi mulperimarjoja ja kuivattuja pihlajanmarjoja)

Ainesten määrillä ei ole niin väliä, tuntuman ja fiiliksen mukaan, mutta puuro kannattaa jättää aika löysäksi ennen jääkaappiin laittoa, etenkin jos siinä on chiaa.

Sekoita ensin vegejogurtti ja pakastemarjat tehosekoittimessa puuron pohjaksi ja sitten tämä seos lautaselle tai kulhoon, jos teet useamman annoksen. Sekoita vegejogurttimarjaseoksen sekaan kaikki loput ainekset. Peitä astia (vaikka mehiläisvahakääreellä, ks. edellinen postaus) ja anna olla pari tuntia kylmässä tai vaikka yön yli jos syöt puuron aamiaiseksi.


Puuron voi tehdä myös helpommin ilman tehosekoitinta, niin että sekoittaa ainekset suoraan vegejogurttiin, eikä käytä pakastemarjoja ollenkaan. Hyvä ja ravitseva puuro tulee jo pelkästään siitä, että sekoittaa vegejogurttiin kaurahiutaleita ja proteiinijauhetta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti