torstai 12. kesäkuuta 2014

Deli-lounasta

HHI-dieetissä saa kerran viikossa syödä jotain kuumennettua ruokaa. Tänään pidin lämminruokapäivän, koska työpaikkalounaan Deli-salaatti oli gluteenittomalle vegaanille lähes täydellinen.


Salaatin ainekset eivät toki olleet enää lämpimiä, mutta kertaalleen keitettynä ne lasketaan lämpimiksi ruoiksi. Lämpimän ruoan määritelmänä ei siis ole syömishetkinen lämpimyys, vaan se onko ruokaa jossain vaiheessa kuumennettu.

Tarjolla oli yrttimarinoitua tofua, mintulla ja wasabilla maustetua kvinoaa, marinoituja paprika- ja kesäkurpitsalohkoja, keitettyä parsakaalia, tomaattia, kurkkua ja erilaisia kastikkeita. Lisäksi olisi saanut kanamunaa ja parmesaania, mutta ne jätin vegaanina tietysti väliin. Täydellistä, että tällaista voi saada opiskelijaruokalasta ja hintakin oli ei-opiskelijalle sopiva, 6,90 (opiskelijahinta 3,90). Nam!

Olen muuten jo kokeillut kotona lähes kaikkia Raakaruokaa Intialaisittain -kurssin ruokia, ja ne ovat onnistuneet oikein hyvin. Samosaleipää ja samosan täytettä olen tehnyt jo useamman kerran ja tarjoillut vieraillekin. Niiden ohje löytyy täältä. Kannattaa kokeilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti