maanantai 30. kesäkuuta 2014

Radical Remission: Vihannesten parantava voima

Jatkan kirjoitteluani Radical Remission -kirjasta. Edellisestä kirjaan liittyvästä postauksesta onkin jo vierähtänyt tovi, mutta siinä ruokavalioon liittyvä postaukseni jäi kesken ja tämä on nyt jatkoa sille.

Tutkimuksissa on osoitettu, että useat vihannekset torjuvat syöpää. Näitä ovat muun muassa kaali, kukkakaali, parsakaali, sipuli ja valkosipuli. Kaalikasvit auttavat hidastamaan syöpäsolujen kasvua ja voivat ehkäistä syövän leviämistä muihin elimiin. Muilla vihanneksilla on erilaisia syöpää torjuvia ominaisuuksia, joten saadakseen kaikki hyödyt kasviksista irti, tulisi syödä niitä mahdollisimman monipuolisesti ja etenkin mahdollisimman paljon eri värisiä kasviksia. Jokainen väri edustaa erilaista syöpää vastaan taistelevaa ominaisuutta. Vihanneksissa tulisi aina suosia luomua mahdollisuuksien mukaan. Ruokavaliomuutosten lisäksi vesi suositellaan vaihdettavaksi suodatettuun veteen. Itse suodatan veteni Brita -kannulla.

Itse asiassa kirjassa lukikin aika suppeasti näistä vihanneksista ja sain siitä irti oikeastaan vain tuon yllä olevan tekstin. Siksipä teenkin tähän alle oman listani vihanneksista, joiden olen eri lähteistä selvittänyt olevan erityisen hyviä taistelussa syöpää vastaan:

- kukkakaali, parsakaali, kaali, hapankaali, lehtikaali
- valkosipuli, sipuli
- kurkku (mehussa alkaloi kehoa)
- varsiselleri (tärkeää ostaa luomuna, paljon torjunta-aineita muuten)
- fenkoli
- sienet
- minttu
- persilja
- voikukka
- nokkonen
- chili
- retiisi
- pinaatti
- punajuuri (ei saa mehustaa sokeripitoisuuden vuoksi)
- kaikki versot ja idut

Seuraavia mausteita kannattaa suosia ruokien maustamisessa, koska niilläkin on todettu syöpää torjuvia ominaisuuksia: kurkuma, inkivääri, chili, cayenne, kaneli, rosmariini ja timjami.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti