keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Ituja

Ranskalaisen vihreän linssin ja alfalfan ituja


Syön ihan joka päivä ituja salaatin joukossa. Ne ovat yksi tärkeimmistä proteiinin lähteistäni. Kotona idätän yleensä linssin ituja, koska ne ovat helpoimpia idättää. Etenkin belugalinssin idut valmistuvat todella nopeasti näin kesällä. Kotona idätän lisäksi kokonaisia punaisia (eli ruskeita) linssejä, vihreitä linssejä ja joskus mungpapujakin. Alfalfan ostan yleensä valmiina, koska pidän sitä aika hankalana idätettävänä. Idut ja linssit ostan aina luomuna.

Linssin idut ovat mielestäni parhaimman makuisia ja menevät muun salaatin joukossa aika huomaamattomasti. Idätän idut lasipurkeissa, joissa on päällä kuminauhalla kiinnitetty hyttysverkosta leikattu ympyrä. Ensin liotan niitä yön yli lasipurkissa ja aamulla kiinnitän pullon suuhun verkon ja kaadan veden pois. Sitten vain astiakaappiin 45 asteen kulmaan (joka ainakin meidän astiakaapissa tulee ihan itsestään) ja huuhtelut aamuin illoin.  Belugalinssit ovat valmiita yleensä noin vuorokauden päästä ja sitten vaan lasipurkki jääkaappiin ja uutta tulemaan.Belugalinssin ituja

2 kommenttia:

 1. Virpi15.6.16

  Kitos Lotte vinkistä. Itsekin kävin ostoksilla ja vitamiinit tulee mukana. Noita belugalinssin ituja en ole kokeillut, joten laitan ne kauppalistaan, josko lähicittarista löytyis. Itse en ole oikein päässyt mung-pavun itujen makuun, en oikein osaa edes idättää niitä ja makukin on minulle turhan voimakas. Pohdin vain, jäänkö jotain vaille jos en käytä niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään oikein tykkää mungpavun iduista, vaikka ne terveellisiä ovatkin. Belugalinssejä on ainakin minun lähicittarissa. Löysitkö niitä?

   Poista