lauantai 3. lokakuuta 2015

Yrttiteetä

Juon todella paljon yrttiteetä. Töissä juon noin kolme kuppia joka päivä ja kotona vielä pari lisää. Töissä minulla on oikein teekannu sitä varten, että saan kerralla monta kuppia. Lemppariteeni on YogiTea, ja sen mauista etenkin Chai, Choco, Choco Chili ja Sweet Chili. YogiTeat ovat lisäksi luomulaatuisia.

HHI-ruokavalion mukaan vain yrttitee on sallittu. Vihreässä teessä ja mustassa teessä on kofeiinia, jota HHI:n mukaan kannattaa vältellä (ja tietysti kahvia myös). Yrttiteissä on paljon terveellisiä ainesosia, joita mustasta teestä puuttu, kuten inkivääri, minttu, anis, chili, kaneli, fenkoli ja nokkonen.

Tässä esimerkiksi Sweet chili -teen ainekset: Lakritsanjuuri*, kaakaopavun kuori 14 %*, viherminttu*, fenkoli*, anis*, inkivääri*, piparminttu 5 %*, nokkonen*, kaneli 2 %* chilipippuri 1 %*, kardemumma*, mausteneilikka*, mustapippuri*.
* = luomu







6 kommenttia:

  1. Yogi- teet ovat kyllä hyviä. Minulla oli myös työpaikallani oma teekannu, josta join teetä pitkin päivää. Teevalikoimaa piti olla laajasti, jotta oli varaa valita. Annoin joululahjaksi työkavereille kauniissa lasipurkissa erilaisia teepusseja, lahja oli kovin mieluinen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tuo lahjaidea! Minullakin on niin paljon erilaisia teelaatuja kaapissa, että niistä saisi koostettua kivan lasipurkin.

      Poista
  2. Anonyymi3.10.15

    Minä olen kokeillut erilaisia Frantsilan yrttiteelaatuja. Ovat luomua kaikki ja mikä parasta, kotimaisia. Olen tykännyt. Jos et ole kokeillut Frantsilaa ja joskus tekee mieli kokeilla uusia teelaatuja, niin suosittelen. Ruohonjuuresta taisi saada muistaakseni joitain laatuja. Itse tilaan Frantsilan omasta Kehäkukka -nettikaupasta. Minttumelodia, Kehäkukan yrttitee ja Hyvä olo ovat mun mielestä hyviä. Tuo kehäkukan yrttitee on mausteista (kanelia, anista ja neilikkaa), mutta muissa on vain kotimaisia yrttejä erilaisina sekoituksina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää testata tätäkin merkkiä, en ole ennen kokeillut. Kiitos vinkistä! Tutustun myös tuohon nettikauppaan.

      Poista
  3. Anonyymi12.10.15

    Syötkö myös kasvikset luomuna?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kysymyksestä! Tein aiheesta ihan oman postauksensa eli se on nyt viimeisin blogipostaus.

      Poista