Four sigma Foodsin
Instant Chaga on tuplauutettua pakurikääpää annospusseissa. Chaga on minulle
kaikista tutuin Four Sigma Foodsin jauheista. Pakuria olen käyttänyt jo parin
vuoden ajan teenä ja tippoina. Pelkkä pakurijauhe kuuman veden kanssa on aika
kitkerää, joten sen juominen on viime aikoina jäänyt vähemmälle. Sen sijaan
FSF:n pakurijauhe maistuu ihan hyvältä pelkän veden kanssa, koska siinä on
mukana myös muita makuaineita, kuten minttua ja ruusunmarjaa. Lisäksi joukossa
on Siperian Ginsengiä, jota pidetään myös immuniteettia vahvistavana yrttiä.
Pakurikääpä on
lehtipuissa esiintyvä lahottajasieni. Yleisimmin
se kasvaa hies- ja rauduskoivuissa. Pakuria pidetään elimistön adaptogeeninä
sekä voimakkaana antioksidanttina ja immuunipuolustuksen vahvistajana. Pakurin
adaptogeenisuus tarkoittaa sitä, että se auttaa kehoa mukautumaan sille
aiheutuneisiin haastaviin olosuhteisiin.
Pakuria on käytetty
luonnonlääkinnässä noin 1600-luvulta lähtien esimerkiksi Venäjällä ja Baltian
maissa. Venäjällä ja Amerikassa pakurikääpää kutsutaan nimellä Chaga. Sota-ajan
Suomessa juotiin pakurista tehtyä Tikka-teetä kahvin korvikkeena. Pakurissa
onkin samantapainen kitkerä maku kuin makeuttamattomassa kahvissa.
Jossain lähteissä sanotaan pakurin auttavan myös syövän hoidoissa, mutta koska mitään ihmiskokeita syövän ja pakurin yhteydestä ei ole tehty, en ota tähän asiaan kantaa sen enempää. Jossain tutkimuksissa on siis todettu, että pakuri tappaa syöpäsoluja koeputkessa, mutta niin tekee tuhat muutakin ainetta. Jossain tutkimuksessa esimerkiksi banaani tappoi syöpäsoluja koeputkessa. Käytänkin pakuria vain siksi, että se vahvistaa immuunipuolustusta, ja sitä kautta yritän vaikuttaa sen avulla syövän häätämiseenkin (mikäli sitä ylipäätään elimistössäni enää on hitustakaan). Ja tietytsti näin flunssakautena olisi plussaa häätää muutama pöpökin samalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti